HOMEART FEBRUARY 2021

– Dönüşüm konusu yaptığınız işin içinde yer alıyor mu?

Tabi ki. Hatta her geçen gün tasarımlarımızda bu felsefenin daha da fazla yer edinmesi için hem ekibimiz hem de ev sahiplerimiz çok özen gösteriyor. Bu konuda bilinçlenmek çevreci yaklaşımla paralelliği açısından gerçekten önemli. 

– Daha önce bu tarz bir çalışma yapmış mıydınız? 

Projelerimizde geri dönüşüm hatta belki de daha da önemlisi ileri dönüşüm (upcycle) mantığı çok yer edindi. İşlevini yitirmiş belki de çöp olma noktasına gelebilecek bir ürüne tekrar anlam ve işlev katmak sık sık başvurduğumuz bir teknik.

– Fırça dönüşüm objesi olarak size geldiğinde ilk ne düşündünüz? 

Tahmin ettiğimizden ne kadar fazla alanda fırçaya ihtiyaç duyduğumuzu ve bunları düzenli bir biçimde muhafaza etmenin zorluğu! Hepimiz bu tarz araç ve gereçlere ihtiyaç duyarız ama bunları saklayabileceğimiz bir atölye, garaj veya özel bir alana sahip olmak sıkışık şehir hayatlarında çok ender.

DIY -işini kendin hallet- felsefesi son yıllarda pek çok insanın tercih ettiği bir metoddu, ancak salgınla birlikte vakit bulabilen herkes kendi basit ihtiyaçlarını kendi başlarına karşılıyor artık. Boya fırçası da en çok ihtiyaç duyduğumuz gereçlerden biri olsa gerek.

– Fırça neye dönüştü? 

Fırça ilk görevini kaybetmeden ikincil bir görev kazanarak bir aydınlatma ürününün ışık kaynağını kısmen maskeleyen bir tasarım elemanına dönüştü. Aydınlatma elemanı da artık sadece aydınlatma değil, bir fırça askı ünitesi görevi kazandı. İki ürünü işlevlerini kaybettirmeden sentezlemenin daha verimli ve çevreci olduğunu düşünüyorum. Böylece hem bir aydınlatma hem de fırçalarımızı temiz ve yer kaplamadan muhafaza etmenin bir çözümü olarak ortaya bu ürün çıktı. Modern yaşamın getirdiği sınırlı alan ve hacim sorununa da cevap oldu 🙂

– Ne gibi malzemeler kullandınız? 

Tamamen basit, her yerde bulunabilen sade malzemeler kullandık. Aydınlatma tasarımlarından artan bir abajur iskeleti, kumaş kablo, keten ip, LED ampul ve fırçalar. 

– Bu ürünü nerede kullanmayı tercih edersiniz? 

Her türlü evde, atölyede, hobi odasında. Ürünün işlevselliği onu tamamen kullanıcının keyfine ve insiyatifine uygun hale getirdi kanımca. Ben şahsen nereye asacağım diye sorarsanız yeri belli, ofisimizin deposuna.